Be butiken där du handlar att skära gåsleverterrinen i skivor och gärna vakuumpaketera dem för att behålla färgen. Om du använder gåslever från burk är det bra att öppna burken i båda ändar och trycka ut en bit med bottenplattan och sedan skära i skivor.

För 10 person(er)

Ingredienser

400 g gåsleverterrine

Äppelsalsa:

0,5 dl äppelcidervinäger
0,5 dl strösocker
2 stjärnanis
1 ingefärabit torkad
3 äpplen syrliga, gärna Granny Smith

Äppelstavar:

2 msk citronsaft pressad
2 msk vatten
2 röda äpplen små

Tortillaspröt:

3 vetetortilla små och mjuka
1 msk olivolja

Till servering:

150 g blandade salladsskott

1. Äppelsalsa: Koka ihop äppelcidervinäger, socker, stjärnanis och ingefära i en kastrull. Låt det koka ihop 2-3 minuter.
2. Skala och riv ner äpplet direkt i lagen. Häll över det i en burk med lock och låt det stå svalt ca 1 dygn.
3. Tortillaspröt: Sätt ugnen på 250°. Pensla tortillabrödet med olja. Skär det sedan i långa trekantiga snibbar. Grädda det i ugnen ca 5 min.
4. Äppelstavar: Blanda citronsaft och vatten. Skär tunna stavar av äpplet och lägg ner i citronvattnet.
5. Skär gåslevern i skivor om de inte redan är skurna och fördela på tallrikar. Lägg på sallad, äppelsalsa, äppelstavar och tortillaspröt.