Köttbullarna friteras i två omgångar och blir riktigt krispiga.

(antal: 2 pers eller 6 pers på buffé)

För 2 person(er)

Ingredienser

300 g fläskfärs
0,5 tsk salt
0,25 hönsbuljongtärning
2 msk kinesiskt risvin eller torr sherry
1 tsk ingefära finhackad färsk
1 äggula

Fritering:

6 dl rapsolja

Tillbehör:

sweet chilisås

1. Blanda alla ingredienser till färsen och arbeta den smidig, gärna med händerna. Forma färsen till ca 20 runda köttbullar som läggs på en lätt oljad skärbräda.
2. Hetta upp oljan till 140° i en gryta eller fritös. Fritera hälften av köttbullarna åt gången ca 1 minut. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper.
3. Hetta upp oljan till 180° och fritera köttbullarna, hälften i taget, ca 1 minut. Låt rinna av på hushållspapper.
4. Servera köttbullarna nyfriterade med sweet chilisås.

Fler recept med: Fläskkött, Övrigt