Sprödbakad gädda med kall senapssås och örtolja

En härlig rätt att fira våren med. Allt står klart i kylen för att toppas med brödsmulor och ugnsstekas före servering.

1. Sätt ugnen på 175°. Mixa 150 g gäddfilé med hälften av saltet till en slät massa. Tillsätt äggula och grädde och kör ytterligare en kort stund.
2. Dela gäddfiléerna i portionsbitar. Salta och peppra filéerna.
Lägg dem i en ugnssäker form.
3. Fördela gäddfärsen över filéerna.
4. Mixa brödskivorna med basilika till en smulig massa.
– Hit kan förberedas –
5. Strö brödet över färsen och klappa försiktigt så att det fäster. Tillaga fisken mitt i ugnen knappt 20 min. Koka under tiden potatis och grönsaker. Servera med kokt potatis, senapssås, lättkokta grönsaker och några stänk örtolja.

SENAPSSÅS

Gör så här:
1. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen och koka 3 min. Varken mer eller mindre. Häll av vattnet och skölj äggen i kallt vatten.
2. Knäck äggen och gröp ur dem direkt ner i en matberedare.
Tillsätt senap. Sätt igång matberedaren och häll i olja droppvis.
Avsluta med balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

ÖRTOLJA

Gör så här:
Blanda alla ingredienser och mixa med mixerstav eller
i en liten matberedare.

Recept från