Recept på mandelmassa att fylla semlan med. Bakar du egna semlor kan alla få så mycket eller lite mandelmassa och grädde som de vill.

För 26 semlor

Ingredienser

400 g mandelmassa
1,5 dl mjölk
6 dl vispgrädde

Garnering:

florsocker

Fyllning med mandelmassa till semlan – gör så här:

  1. Skär av ett litet lock på bullarna. Riv mandelmassan grovt på rivjärn.
  2. Gröp ut en del av inkråmet i varje bulle och blanda detta med mandelmassan.
  3. Tillsätt mjölken och rör ihop till en tjock smet.
  4. Fördela massan i de urgröpta bullarna. Vispa grädden fluffig men inte för hård och spritsa eller lägg en klick på varje bulle. Lägg tillbaka locken ovanpå grädden och pudra över florsocker.

Älskar du också att baka? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette