Fyllda tortillabröd

Dubbla tortillabröd med läckra fyllningar kan förberedas i god tid. Grillad paprika finns även på burk för dig som har bråttom.

Fyllda tortillabröd Receptbild - Allt om Mat
Matilda Lindeblad

Fyllda tortillabröd

Ingredienser 8 person(er)

2 msk rapsolja
8 st tortillabröd, (340 g)
Fyllning 1:
2 krm salt
1 msk rödvinsvinäger
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja
1 st rödlök
1 dl bladpersilja
100 g fetaost
2 st röda paprikor
Fyllning 2:
4 st tomater, marinerade soltorkade
25 g rucolasallad
100 g parmaskinka
1 st mozzarellaost, (125 g)
2 krm nymald svartpeppar

1. Fyllning 1: Sätt ugnen på 275° grill. Lägg paprikorna i en ugnssäker form. Grilla dem högt upp i ugnen tills skalen är svarta. Låt svalna på köksbänken. Ta bort kärnhus och dra bort skalet. Skär paprikorna i strimlor.
2. Skala och skiva löken. Blanda löken med vinäger, olja, salt och peppar. Låt marinera ca 10 min.
3. Fördela paprika, lök, smulad fetaost och persilja på 2 tortilla-bröd. Lägg på 2 bröd och tryck ihop.
4. Fyllning 2: Skär osten i skivor. Strimla tomaterna. Fördela ost, tomater, skinka och sallad på 2 tortillabröd. Krydda med peppar. Lägg på ytterligare 2 bröd och tryck ihop.
5. Pensla de dubbla bröden med olja. Grilla ca 3 min per sida över glöden. Skär bröden i snibbar.

Recept från