Fyllda chokladhjärtan

Choklad och kaffe är klassiska smakkompisar. Här möts de i docksöta, dubbla kakor.

Ingredienser 35 dubbla kakor

250 g smör
5,5 dl vetemjöl, (330 g)
2 msk kakao
1 st äggula
2 dl florsocker
Fyllning:
150 g smör
1 msk kakao
1,5 dl florsocker
1 tsk snabbkaffepulver
1 msk Kahlua, (kaffelikör)

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt mjöl och kakao. Häll i äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i kylskåpet ca 1 timme.
2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk till en ca 1/2 cm tjock platta. Ta ut små hjärtan ur degen med ett mått. Lägg hjärtana på plåtar med bakplåtspapper.
3. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Låt kakorna kallna på galler.
4. Fyllning: Stöt kaffepulvret i en mortel. Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt kakao, likör och kaffe-pulver.
5. Lägg ihop kakhjärtana två och två med fyllning emellan. Förvara kakorna svalt.

Recept från