En riktigt snabblagad bjudrätt som garanterat blir en succé!

För 4 person(er)

Ingredienser

2 bakpotatisar (à ca 400 g)
2 msk rapsolja
1 tsk salt
150 g prästost vällagrad
8-10 tomater soltorkade i marinad
4 lövbiff (à 150 g) skivor
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar nymald
1 msk smör

Sky:

1 dl vatten
1 msk strösocker
1 msk balsamvinäger
2 dl vin rött
1 msk kalvfond konc
1 msk dijonsenap

Sallad:

2 avokador
3 tomater
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
0,5 msk citron pressad

1. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen och skär den i cm-tjocka skivor. Vänd skivorna i olja på en stor plåt och salta. Baka potatisen mitt i ugnen 15-20 min.
2. Finhacka ost och soltorkade tomater.  Platta ut lövbiffarna och lägg på fyllningen. Vik över och tryck ihop längs kanterna. Salta och peppra på köttet.
3. Stek lövbiffskivorna på hög värme i smör 2-3 min på varje sida.
4. Vispa ur pannan med 1 dl vatten. Tillsätt socker, vinäger, vin, kalvfond och senap i skyn och låt koka ihop på hög värme 5-10 min.
5. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Skär tomaterna i bitar.
Blanda avokado, tomat, salt, peppar och citronsaft. Servera biffarna med sky, sallad och potatisskivor.