Fylld kycklingrulle

Recept på fylld kycklingrulle. Välj inte mörad kycklingfilé, eftersom den blir för salt och omöjlig att banka ut. Vi valde färsk kyckling från Ockelbo. 

20 minuter + 2 timmar i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100°. Dela kyckling-filéerna på längden och banka ut dem med ett platteringsjärn eller liknande.
  2. Kärna ur paprikan. Mixa paprika, tomater och citronskal.
  3. Lägg kycklingen omlott på ett bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar. Bred på fyllningen och rulla ihop kycklingen till en rulle. Tvinna ihop bakplåtspapperet och lägg rullen med skarvarna nedåt i en ugnssäker form.
  4. Tillaga rullen mitt i ugnen tills innertemperaturen är 70°, beräkna ca 2 timmar. Låt svalna innan papperet tas bort. Skär rullen i skivor. 

 

Recept från