Fylld kyckling

Bröstfilé fylld med färskost och örter, serverad med en svamprisotto.

40 min + 15 min i ugn

1. Skär en djup ficka från sidan och in på varje bröstfilé. Fyll fickorna med färskost. Fäst ev ihop med en tandpetare. Salta och peppra filéerna runt om. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn filéerna ca 2 min på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form och vänta med att steka dem färdigt i ugn tills risotton är klar. Sätt ugnen på 200°.
2. Risotto: Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull så att buljongen löses upp. Ställ åt sidan. Lägg den torkade svampen i blöt i kallt vatten. Skala och finhacka löken. Hetta upp 2 msk olja i en vid stor kastrull. Fräs lök och ris på medelvärme ca 3 min. Tillsätt lite av buljongen och vinet och låt riset sjuda på låg värme. Rör om ofta och fyll på med buljong och vin. Det tar 15–20 min och riskornen ska vara mjuka med en något hårdare kärna.
3. Sätt in den brynta kycklingen i ugnen och stek den ca 15 min, till 68° innertemperatur. Häll av den blötlagda svampen i en sil. Fräs den  1 msk  olja i en stekpanna ca 5 min på medelvärme. Blanda ner i risotton.

Recept från