Låt köttet få rumstemperatur innan det steks, då kyler det inte stekpannan och det får lättare fin färg. Köttet serveras med färska potatisgnocchi rullade i hackade salviablad. Gnocchin kan bytas ut mot färsk pasta.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kalvinnanlår tunna skivor (á 125 g)
4 msk tapenade
1 citron
2 msk smör
0,75 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Dijonsås

2 dl crème fraiche lätt
2 dl steksky och vatten
2 msk vetemjöl
1 msk dijonsenap
2 msk kalvfond
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör

500 g potatisgnocchi färsk, (Rana)
2 msk salvia finhackad färsk eller bladpersilja och 1 tsk torkad salvia
1 sallad
1 knippa tomater

1. Låt tapenaden rinna av i en liten sil. Lägg köttskivorna mellan plastfolie och banka dem t ex med en kastrull eller stekpanna så de blir tunna och platta.
2. Blanda tapenade med rivet citronskal och fördela det på skivorna. Lägg det på halva köttskivan och vik ihop. Fäst ev med tandpetare. Stek dem i smör i en stekpanna, 1–2 min per sida. Salta och peppra.
3. Sås: Blanda creme fraiche, steksky, vetemjöl, senap och fond i en kastrull. Låt det sjuda under omrörning ca 5 min. Smaka av med salt och peppar
4. Servera kalvschnitzeln med dijonsås, gnocchi eller färsk pasta och en sallad.