Fylld kalvschnitzel med tapenade och dijonsås

Låt köttet få rumstemperatur innan det steks, då kyler det inte stekpannan och det får lättare fin färg. Köttet serveras med färska potatisgnocchi rullade i hackade salviablad. Gnocchin kan bytas ut mot färsk pasta.

1. Låt tapenaden rinna av i en liten sil. Lägg köttskivorna mellan plastfolie och banka dem t ex med en kastrull eller stekpanna så de blir tunna och platta.
2. Blanda tapenade med rivet citronskal och fördela det på skivorna. Lägg det på halva köttskivan och vik ihop. Fäst ev med tandpetare. Stek dem i smör i en stekpanna, 1–2 min per sida. Salta och peppra.
3. Sås: Blanda creme fraiche, steksky, vetemjöl, senap och fond i en kastrull. Låt det sjuda under omrörning ca 5 min. Smaka av med salt och peppar
4. Servera kalvschnitzeln med dijonsås, gnocchi eller färsk pasta och en sallad.

Recept från