Fylld fläskfilé

Italienska godsaker som mozzarellaost, parmaskinka och färska örter. Bra bjudmat då köttet kan förberedas i god tid. Servera med klyftpotatis och en rödvinssås.

Fylld fläskfilé Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Fylld fläskfilé

Ingredienser 4 person(er)

0,5 tsk salt
8 st tomater, torkade, i olja
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja
600 g fläskfilé
3 st parmaskinka, stora skivor
150 g mozzarellaost
0,5 dl örter, t ex repad färsk rosmarin, slätbladig persilja, basilika, salvia
1 st steksnöre
600 g fläskfilé
Enkel rödvinssås:
1 st schalottenlök
1 dl vatten
2 krm svartpeppar, grovmald
2 tsk maizena majsstärkelse
0,5 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
3 dl rödvin
1 msk kalvfond
Tillbehör:
, klyftpotatis, sallad

1. Sätt ugnen på 175°. Snitta filén längs med men inte ända igenom. Banka försiktigt ut filén. Låt tomaterna rinna av och hacka dem. Lägg tomater, finhackade örter och skinka på filén. Skiva mozzarellaost och fördela skivorna på skinkan.
2. Tryck till fyllningen och rulla ihop filén. Bind om med steksnöre eller fäst ihop med tandpetare.
3. Sås: Grovhacka schalottenlök och vitlök. Bryn dem och svartpeppar i olja. Häll på vin, vatten och kalvfond. Låt koka 5 min. Red av med lite majsstärkelse. Hit kan förberedas.
4. Bryn filén runt om i olivolja, salta och peppra under tiden. Lägg över filén i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen 15–20 min. Ta ut och låt köttet vila 10 min under folie. Skär upp i 1/2 cm tjocka skivor och servera med tillbehören.

Recept från