Fylld ciabatta med squashsallad

Det här receptet passar bra just till sportlovet. Matiga, fyllda bröd att ta med ut i skidbacken, eller för barnen att äta till lunch när de är ensamma hemma. Hälften kan frysas in.

1. Lös upp jästen i 6 dl vatten. Tillsätt 1 msk olja och bakmix, men spara ca 1 dl till utbakningen. Arbeta degen väl ca 5 min, gärna i assistent. Jäs under bakduk ca 30 min.
2. Skala och grovriv löken. Grovriv även 1/2 squash. Fräs färsen i 1 msk olja i en stekpanna. Lägg åt sidan och stek grönsakerna så att de får lite färg. Lägg tillbaka färsen och tillsätt tomatpuré och 1/2 dl vatten. Krydda med 1 tsk pizzakrydda och salt, koka ihop ca 2 min. Låt kallna.
3. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut varje bit till ca 25 x 15 cm på mjölad arbetsbänk.
4. Fördela fyllningen i en sträng mitt på varje degbit. Vik över degen från båda håll och nyp ihop väl. Lägg dem med skarven nedåt på två plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min.
5. Sätt ugnen på 200°. Pensla bröden med uppvispat ägg. Strö över 1 tsk pizzakrydda. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på plåten.
6. Skölj och hyvla squashen med en osthyvel. Skala och skiva löken tunt. Blanda och krama in oljan. Salta. Servera salladen till pirogerna.

Ca 570 kcal
per portion 14 g fett  24 g protein
87 g kolhydrater

Recept från