Fudge

Vi har kokat fudge i en traktörpanna, 26 cm i diameter.

Fudge – gör så här:

  1. Klä en form, ca 15 x 20 cm med 2 cm hög kant, med plastfolie. Fukta formen med vatten så fäster plastfolien bättre.
  2. Värm försiktigt mjölk, strösocker och farinsocker i en kastrull. Rör försiktigt tills sockret smält.
  3. Tillsätt  smör, choklad och honung under omrörning.
  4. Koka utan lock på medel-  värme ca 30 min, tills termometern visar 116°.
  5. Ställ kastrullen i kallt vatten-bad. Vispa tills smeten blir krämig och ljusnar något. Det tar 4-5 min.
  6. Blanda i nötter och russin. Häll fudgen i formen. Låt den stelna i kylen minst 4 timmar.
  7. Skär fudgen i kuber, ca 2 x 2 cm. Förvara kallt.

Recept från