Rör ihop yoghurten och frys in på morgonen. Slappa, bada – och fixa finishen till den här desserten strax före servering 
på kvällen.

För 10 portioner

Ingredienser

1 citron
1 burk kondenserad mjölk (400 g)
2 1/2 dl turkisk yoghurt (250 g)
2 1/2 dl lättkesella (250 g)
500 g jordgubbar
2 msk strösocker
10 basilikablad

15 min + 6 tim i frysen

1. Skrubba citronen i ljummet 
vatten, riv skalet och pressa ut 
4 msk saft.
2. Blanda citronskal och -saft, kondenserad mjölk, kesella och yoghurt. Portionera röran i glas och ställ i frysen minst 
6 timmar.
3. Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna. Varva dem 
med strösockret i en skål, 
låt stå tills sockret smält.
4. Toppa den frusna yog-
hurten med jordgubbar och
basilikablad. Servera genast.