Frusen yoghurt med hallon och basilika

Ellen har kommit på denna svalkande efterrätt. Har du tillgång till glassmaskin kan du använda färska bär och sedan frysa yoghurten 15-20 minuter i maskinen.

Frusen yoghurt med hallon och basilika Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Frusen yoghurt med hallon och basilika

Ingredienser 4 person(er)

0,5 tsk citron, rivet skal
1 dl florsocker
1 msk citronsaft
250 g matlagningsyoghurt
0,5 dl basilika, grovt hackad
300 g hallon, frysta
Garnering:
, färska hallon och basilikablad

1. Ställ glasen, som du tänkt servera i, i frysen. Mixa frysta hallon, florsocker, matlagningsyoghurt, citronsaft och citronskal i en matberedare. Blanda i basilika och kör ytterligare en kort stund.
2. Fördela frusen yoghurt i glasen och garnera med hallon och basilika. Servera genast.

Recept från