Hittar du inte alla de exotiska frukter som ingår i salladen kan du byta ut en del av dem mot mango, banan och apelsin, som också passar bra ihop med romlagen.

För 8 person(er)

Ingredienser

1 ananas (ca 1 kilo)
1 ogenmelon eller cantaloupemelon (ca 1 kilo)
1 papaya stor (ca 600 g)
15 litchifrukter
0,5 kruka mynta
1 kokosnöt färsk bit (ca 50 g)

Lag

1 dl vatten
0,5 dl strösocker
1 dl vit rom t ex cachaca

1. Lag: Koka upp vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Låt lagen kallna och blanda med rom.
2. Skär bort skalet och skär bort den grova stocken i mitten på ananasen. Skär fruktköttet i stora bitar. Skala, kärna ur och skär melon och papaya i stora bitar. Skala, halvera och  kärna ur litchin. Blanda ner frukten i lagen och ställ salladen kallt ca 1 timme.
3. Ta fram salladen ca 30 min innan den ska serveras och blanda med myntablad. Garnera med tunna strimlor av kokosnöt, använd mandolin eller osthyvel.

Fler recept med: Frukt och bär, Övrigt, Sallader