Gör en mörk sockerlag av muskovadosocker och grönpeppar till fruktsalladen.

För 4 person(er)

Ingredienser

Sockerlag

1,5 dl muskovadosocker mörkt
1,5 dl vatten
0,5 msk grönpepparkorn torkade

Fruktsallad

1 mango
0,5 honungsmelon (ca 800 g)
2 äpplen
100 g physalis
500 g jordgubbar

Fruktsallad med grön- peppar och muskovado

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull. Krossa pepparkornen i en mortel och lägg i lagen. Koka upp tills sockret löst sig. Låt lagen kallna.
  2. Dela mangon, skär ut kärnan, skala och skär fruktköttet i tärningar.
  3. Dela melonen, skär bort skalet, gröp ut kärnorna och skär fruktköttet i bitar. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Halvera physalis och snoppa och dela jordgubbarna.
  4. Blanda alltsammans med den kalla lagen och låt salladen stå kallt ca 1 timme före servering.