Gör en god kryddad sockerlag och lägg i olika frukter. Extra gott blir det med färsk kokos.

För 10 personer

Ingredienser

Sockerlag

2 dl rörsocker
2 dl vatten
2 dl stjärnanis
1 vaniljstång
2 kanelstänger

Fruktsallad

3 grapefrukter
2 mango
2 granatäpplen
6 sharonfrukter
2 äpplen
1 kokosnöt (2 dl flagad färsk kokos)

Tillbehör

4 dl yoghurt vanilj
4 passionfrukter

Fruktsallad

 

1. Sockerlag: Blanda socker, vatten, stjärnanis, vaniljstång skuren på längden och kanelstänger i en kastrull. Värm tills sockret löst sig. Ställ lagen att kallna. Skrapa kornen ur vaniljstången.
2. Fruktsallad: Skala och skär ut hinnfria klyftor av grapefrukt. Dela mangon och skär fruktköttet i små kuber. Bryt isär granatäpplet och peta ut fruktkornen utan att de gula hinnorna följer med. Skär sharonfrukt och äpplen i klyftor. Karva ut bitar av kokos ur kokosnöten och skär i tunna flagor.
3. Blanda alltsammans i en skål med den kalla sockerlagen. Låt stå svalt före servering. Servera med vaniljyoghurt och pressa över passionsfrukt.