Fruktpaj med honungstosca

Äpplen och nektariner passar också bra i den här pajen.

( ca 12 bitar)

1. Finfördela smör i en skål och arbeta samman med vetemjöl. Tillsätt honung och nyp ihop till en fast deg. Du kan också köra samman allt i en matberedare.
2. Tryck ut degen jämnt i botten på en pajform, ca 25 cm i diameter, och ca 1 1/2 cm upp på kanterna. Ställ formen i kylen ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär päronen i tunna klyftor. Kärna ur och skär plommonen på samma sätt. Blanda dem i en kastrull och värm på medelvärme ca 5 min. Blanda med honung och potatismjöl och ställ åt sidan.
4. I en annan kastrull smält smör tillsammans med mandelspån och honung. Blanda ner mjöl och ställ åt sidan.
5. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut formen och bred ut fruktblandningen i botten. Fördela toscafyllningen ovanpå och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min tills ovansidan har fått lite färg.
6. Servera pajen ljummen, gärna med en kula vaniljglass.

Recept från