Fruktkaka med glögg, kokos och torkade tranbär

Recept på fruktkaka. En kaka full med härliga frukter och julsmaker!

Fruktkaka med glögg, kokos och torkade tranbär – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Smörj och bröa en hålform, ca 2 liter. Blanda tranbär och glögg, låt stå 2-3 min.
  3. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
  4. Blanda i blåbär, kokoschips, tranbären i glögg, kryddor och citronskal. Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.
  5. Grädda på galler i bottnen av ugnen ca 1 timme tills kakan är färdig, prova med en sticka. Låt kallna.
  6. Rör ihop florsocker och citronsaft. Häll det över kakan, strössla över kokoschips och låt stelna.

Recept från