Fruktkaka med glögg, kokos och torkade tranbär

Kokoschips, torkade tranbär och blåbär hittar du bland annat i hälsokostbutiken.

Annonsen laddas.

Fruktkaka med glögg, kokos och torkade tranbär

 

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Smörj och bröa en hålform, ca 2 liter. Blanda tranbär och glögg, låt stå 2-3 min.
3. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
4. Blanda i blåbär, kokoschips, tranbären i glögg, kryddor och citronskal. Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.
5. Grädda på galler i bottnen av ugnen ca 1 timme tills kakan är färdig, prova med en sticka. Låt kallna.
6. Rör ihop florsocker och citronsaft. Häll det över kakan, strössla över kokoschips och låt stelna.

Recept från Allt om Mat