Recept på fruktkaka. En kaka full med härliga frukter och julsmaker!

För 20 skivor

Ingredienser

150 g tranbär torkade
0,5 dl blåbärsglögg (Blossa)
200 g smör rumsvarmt
3 dl råsocker strö
4 ägg
1 dl blåbär torkade
1 dl kokoschips
1 msk kanel
2 tsk kardemumma mald
1 tsk ingefära mald
1 citron, rivet skal
3,5 dl vetemjöl (210 g)
0,5 tsk bakpulver

Garnering:

3 dl florsocker
2 msk citron pressad
1 dl kokoschips

Fruktkaka med glögg, kokos och torkade tranbär – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Smörj och bröa en hålform, ca 2 liter. Blanda tranbär och glögg, låt stå 2-3 min.
  3. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
  4. Blanda i blåbär, kokoschips, tranbären i glögg, kryddor och citronskal. Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.
  5. Grädda på galler i bottnen av ugnen ca 1 timme tills kakan är färdig, prova med en sticka. Låt kallna.
  6. Rör ihop florsocker och citronsaft. Häll det över kakan, strössla över kokoschips och låt stelna.
Fler recept med: Bakning, Jul, Kakor och bullar, Övrigt