Recept på apelsinkaka med citrus. Aprikos och apelsin sätter smak på fruktkakan som håller sig god och saftig länge.

För 1 kaka

Ingredienser

150 g aprikoser torkade
3 msk apelsinlikör
1 dl sultanrussin
150 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl apelsinmarmelad

Apelsinkaka med citrus — gör så här:

  1. Hacka aprikoserna ganska fint. Häll likören över aprikoser och russin och låt stå minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en 2-liters sockerkaksform.
  3. Rör smör och socker poröst.Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  4. Blanda mjöl och bakpulver.Blanda det med frukten. Rör ner i äggsmeten tillsammans med apelsinmarmeladen.
  5. Häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen ca 1 timme tills kakan är torr när du provar med sticka. Lägg ev över bakplåtspapper mot slutet av gräddningen om den ser ut att bli mörk. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.