I det ryska köket spelar rotfrukterna stor roll. Tillsammans med torkade frukter passar de bra till saftigt fläskkött.

För 4 person(er)

Ingredienser

0,5 påse fruktblandning torkad (à 100g)
1,5 dl vatten kokande
4 fläskkarré skivor, benfri ( á 150g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
2 msk olivolja
1 rotfruktsblandning fryst förpackning (550g)
1 köttbuljongtärning
1 msk honung
1 msk vitvinsvinäger

Tillbehör:

8 potatisar små kokta (ca 400 g)

1. Lägg frukten i en skål. Häll på kokande vatten så att det precis täcker. Låt stå 10 min.
2. Halvera köttskivorna. Salta och peppra. Pensla med 1/2 msk olja. Stek ca 3 min på varje sida.
3. Fräs rotfrukterna i resten av oljan ca 5 min. Tillsätt den blötlagda frukten (spara vattnet) och fräs ca 2 min. Smula över buljongtärningen. Ringla över honungen. Häll över det sparade vattnet och vinäger. Sjud under lock ca 10 min.
4. Häll fräset över köttet. Sjud under lock ca 5 min. Servera med kokt potatis.