Recept på ett enkelt frukt- och nötbröd. Bara att röra ihop smeten, hälla i en form och grädda. Brödet blir bättre när det får vila över natten. Passar perfekt till vällagrade ostar.

För 1 bröd

Ingredienser

300 g torkade frukter och bär t ex äpplen, aprikoser och blåbär
300 g blandade nötter t ex solrosfrön, pumpakärnor och cashewnötter
2 dl grovt rågmjöl
4 dl dinkelsikt (240 g)
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
5 dl yoghurt naturell

10 min + 1 1/2 timme i ugnen

Frukt- och nötbröd

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°. Grovhacka frukten och nötterna. Blanda frukt och nötter med rågmjöl, dinkelsikt, bikarbonat och salt. Blanda ner yoghurt. Rör ihop till en jämn smet.

2. Häll smeten i en 1 1/2 liters form klädd med bakplåtspapper. Strö på lite mjöl. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Bakning, Matbröd, Övrigt