Frukt- och bärdessert med rom och honung

Nästan för enkelt för att bli ett recept. Men tillräckligt gott.

Frukt- och bärdessert med rom och honung Receptbild - Allt om Mat
Susanne Almers

Frukt- och bärdessert med rom och honung

Ingredienser 8 person(er)

1 kg bär, och frukt t ex körsbär, jordgubbar, björnbär,plommon och persikor
1 dl flytande honung
1-2 dl mörk rom
Sås
2 dl matlagningsyoghurt
3 msk florsocker
0,5 vaniljstång

Frukt- och bärdessert med rom och honung

1. Ansa bären och lägg i en skål. Kärna ur körsbär, plommon och
persikor och skär i bitar om det behövs. Blanda med bären och rör ner honung och rom. Låt stå svalt minst 1 timme före servering.
2. Blanda matlagningsyoghurt med florsocker och skrapa ur kornen ur vaniljstången. Låt stå ca 30 min före servering.

Recept från