Recept på frukostmacka med äggröra. En mättande smörgås med skinka eller makrill toppad med äggröra.

För 4 personer

Ingredienser

4 skivor grovt bröd
2 tomater
solrosskott eller sallad
100 g skivad rökt skinka
1 burk makrill i tomatsås (ca 200 g)

Äggröra:

4 ägg
2 msk mjölk
2 krm örtsalt
0,5 krm mald vitpeppar
2 tsk smör

ca 15 min

Frukostmacka med äggröra — gör så här:

  1. Äggröra: Vispa äggen lätt med mjölk, salt och peppar.
  2. Smält smöret på svag värme i en vid kastrull, helst med plastbeläggning. Häll i äggsmeten och rör försiktigt mot botten med en träsked tills smeten blivit mjukt krämig.
  3. Häll upp äggröran på ett fat och låt den kallna. Rosta brödet.
  4. Skiva tomaterna. Lägg solrosskott eller sallad, tomat och skinka eller makrill på bröden och fördela äggröran ovanpå.  Strö gärna över lite hackad gräslök eller persilja.