Frozen strawberry cheesecake

Recept på frozen strawberry cheesecake. Cheesecake med frisk smak av jordgubbar och lime.

30 minuter + 8 h i frys + 1 h i rumstemperatur

Gör så här:

  1. Mixa digestivekexen till ett fint smul i matberedare eller med mixerstav. Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in i frysen medan fyllningen förbereds. 
  2. Snoppa jordgubbarna. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet, pressa ut 2 msk saft. Mixa jordgubbar, limesaft, limeskal och socker i matberedare eller med mixerstav. 
  3. Vispa mascarpone, färskost och grädde så att det blir krämigt. Vispa ner jordgubbspurén och häll smeten över digestivebottnen. Täck med plastfolie och ställ i frysen ca 8 timmar. 
  4. Låt cheesecaken stå i rumstemperatur ca 1 timme före servering. Garnera med bär och rosor. 

 

Recept från