Recept på fröknäcke. Redan en klassiker. Lättbakat och härligt knaprigt!

För 2 stora bröd

Ingredienser

1 dl vetemjöl
1 dl grovt rågmjöl
1 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrön
1 krm salt
2 dl vatten
0,5 dl raps- eller solrosolja

Garnering:

0,5 dl sesamfrön
1 tsk flingsalt

Tillbehör:

laxröra

15 minuter + 40 minuter i ugn

Fröknäcke – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150° varmluft.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vattnet och häll det i bunken. Tillsätt oljan och rör till en jämn smet. 
  3. Fördela smeten på två plåtar med bakplåtspapper och bred ut till ett tunt lager. Lättast är att lägga ett bakplåtspapper över och platta till med en kavel. Strö över sesamfrön och flingsalt.  
  4. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt bröden kallna på galler innan de bryts i bitar. Servera till laxröra.
Fler recept med: Okategoriserade