Recept på frittata på gravad lax, västerbottensost och grönsaker. Frittatan passar perfekt i matlådan, ta med en sallad till.

För 4 personer

Ingredienser

250 g broccoli
1 blomkålshuvud (600 g)
8 ägg
1 dl mjölk
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
300 g gravad lax i skivor
100 g västerbottensost riven

Garnering:

smörgåskrasse klippt, ca 1/2 ask

Frittata på gravad lax och västerbottensost – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skölj och skär broccoli och blomkål i små buketter. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar.
  3. Fördela lax, broccoli, blomkål och ost i en smord ugnssäker form. Häll på äggstanningen och grädda mitt i ugnen 35-40 min.
  4. Skär i portionsbitar före servering och garnera med smörgåskrasse.