En snabblagad lunchrätt där pepparrot bidrar med lite sting.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g kokt färskpotatis
2 färska gula lökar
1 msk olivolja
0,5 kruka gräslök
8 ägg
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
100 g kallrökt eller gravad lax
60 g pepparrotsfärskost

Tillbehör:

150 g blandad sallad
30 g mörkt bröd per person

1. Skär potatisen i grova bitar. Ansa och strimla löken. Stek potatis och lök i olja i en stor stekpanna med släpplättbeläggning.
2. Finhacka gräslöken. Vispa ihop äggen och tillsätt gräslök, salt och peppar.
3. Häll äggsmeten i pannan och låt stelna lite. Rör lite försiktigt med en trägaffel så att smeten rinner ner på kanterna. Stek på låg temperatur ca 5 min.
4. Klicka på pepparrotsfärskost och lägg på laxskivor när frittatan nästan är färdig. Lägg på ett stort lock och låt steka ytterligare ca 3 min på låg värme. Servera  grönsallad och bröd till.
Ca 480 kcal per portion, 24 g fett, 26 g protein, 38 g kolhydrater