Friterade potatis­kroketter med tryffelmajonnäs

Recept på friterade potatis­kroketter med tryffelmajonnäs. Tack vare pankon hålls de frasiga och krispiga. Smakar ljuvligt med riven parmesan och tryffelmajonnäs till.

20 minuter

 Gör så här:

  1. Majonnäs: Rör ihop majonnäs, crème fraiche, tryffelolja, salt och peppar.
  2. Vispa upp äggen och blanda med gnocchin. Krossa pankon, om flagorna är stora. Vänd gnocchin i pankon.
  3. Hetta upp oljan till 160° i en kastrull och fritera gnocchin tills den fått fin färg, ca 1 minut. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Repa persiljan och fritera i oljan ca 30 sekunder. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Finriv osten. Strö ost, persilja, salt och chili över gnocchin. Servera med tryffelmajonnäs.

Recept från