Friterade majsbollar med tryffel

Recept på friterade majsbollar med tryffel. Tryffelolja varierar i styrka, så smaka dig fram.

 

För 30 bollar

Ingredienser

1 burk majs (340 g)
200 g potatis
1 ägg
1 dl Maizena majsstärkelse
2 tsk tryffelolja
1 tsk bakpulver
1 tsk salt

Fritering:

5 dl rapsolja

30 minuter

Friterade majsbollar med tryffel – gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och mosa den med en gaffel. 
  2. Låt majsen rinna av. Ta undan ca 1/2 dl majs och grovhacka den. Mixa resten av majsen med mixerstav. Blanda hackad och mixad majs med potatis, ägg, majsstärkelse, tryffelolja och bakpulver. Krydda med salt.
  3. Hetta upp oljan till 170°. Lägg matskedsstora klickar av smeten i oljan. Fritera ca 8 bollar åt gången ca 5 min, tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Servera dem nyfriterade. 

Recept: Petra Pettersson och Cecilia Lundin

Fler recept med: Övrigt, Smårätter, Vegetariskt