Friterade grönsaker, eller tempura som det också heter, är vanligt i det asiatiska köket. Servera som plockmat eller tillbehör på ett stort fat tillsammans med en skål med den heta dippsåsen.

För 4

Ingredienser

Friterade grönsaker – Tempura med het dippsås

1 påse Santa Maria Frityrmix
2 dl vatten
1 paket (ca 150 g) fetaost tärnad
1/2 broccoli i små buketter
1 squash strimlad
1 morot strimlad
Mat- eller friteringsolja

Dippsås

1 lime saften av limen
1/2 msk fish sauce
1/2 dl sweet chili sauce

25 min

Friterade grönsaker – Tempura med het dippsås

  1.  Blanda frityrsmeten enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Doppa grönsakerna och osten i frityrsmeten.
  3. Fritera i het olja.
  4. Blanda samman ingredienserna till dippsåsen. Häll upp i en liten skål.
Fler recept med: Thailändskt