Friterad kronärtskocka

Små söta kronärtskockor kokas hela. De inre bladen dras bort och skockan fylls med lufttorkad skinka i hålet. Allt doppas i frityrsmet och friteras. Det är lite svårt att hitta de små skockorna i Sverige som kan
ätas hela. Därför köper vi kronärtskockshjärtan på burk, låter dem
rinna av ordentligt och stoppar in lite skinka i mitten på dem innan de friteras.

1. Skölj kronärtskockshjärtan i kallt vatten och låt dem sedan rinna av ordentligt. Lägg dem uppochner i en sil. Pressa lite på dem också så att det mesta av vätskan kramas ur.
2. Dela skinkskivorna på hälften, rulla ihop och stoppa in en i mitten av varje hjärta. Salta och peppra utanpå
3. Frityrsmet: Vispa mjöl, bakpulver och vatten till en slät smet.
Vänd ner hårt vispad vita.
4. Hetta upp oljan till 180°. Doppa kronärtskockorna en i taget i smeten, även här uppochner så att de blir täckta av smeten utan att det rinner in så mycket i skinkhålet. Lägg dem undan för undan i oljan så att de blir genomheta och får vacker gyllenbrun färg, ca 3-4 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
5. Strö lite salt på dem, sätt i pinnar och ät dem varma.

Recept från