En både rustik och somrig rätt där allt serveras i samma kastrull. Ragun passar till vilken fisk som helst.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g kummelrygg med skinnet kvar
1 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
50 g smör

Ragu:

1 påse blåmusslor (800 g)
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl torrt vitt vin
200 g jordärtskockor
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
50 g smör rumstempererat
1 krm salt
1 krm nymald vitpeppar

Tillbehör:

8 små färskpotatisar (300 g)
8 salladslökar

Servering:

plockad dill

1. Ragu: Skrapa musslorna under rinnande kallt vatten. Släng trasiga och dem som inte stängs när man knackar på skalet. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs lökhacket i smöret i en gryta.
2. Lägg i musslorna, häll över vinet och koka under lock ca 5 min eller tills de öppnar sig. Sila ner buljongen i en annan kastrull.
3. Skala jordärtskockorna och skär dem i bitar. Lägg dem i musselbuljongen, tillsätt grädde och låt sjuda under lock tills skockorna är riktigt mjuka, ca 15 min. Mixa blandningen med creme fraiche och smör. Smaka av med salt och peppar.
4. Tillbehör: Skrubba, dela och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skiva salladslök  och lägg ner i potatiskoket den sista minuten.
5. Dela kummeln i 4 bitar. Krydda och stek dem på medelvärme 5–8 min i  smör.
6. Servering: Fördela potatis,  lök och musslor i djupa, varma tallrikar. Häll över sås, lägg på fisken och strö över plockad dill.