För 4 person(er)

Ingredienser

500 g laxfilé utan skinn och ben
2 msk smör (1 msk + 0,5 msk + 0,5 msk)
1 tsk salt (+ 2 krm)
1 krm svartpeppar nymald
6 pilgrimsmusslor
0,5 dl torr sherry
1 msk hummerfond koncentrerad
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
12 sockerärter

1. Skär laxen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Stek i 1 msk smör ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt och peppar.
2. Stek pilgrimsmusslorna i 1/2 msk smör ca 1 min per sida. Krydda med 2 krm salt. Halvera dem.
3. Koka sherry och fond ca 2 min. Tillsätt grädden och låt koka tills ca hälften återstår. Häll i mjölken och låt koka ca 5 min.
4. Skär sockerärterna på längden i tunna strimlor. Fräs dem hastigt i 1/2 msk smör.
5. Lägg lax och musslor i såsen och koka ca 2 min. Strö över sockerärterna och servera med råris.