Frikassé med gös och chili

Här finns sötma, bakgrundshetta och syra vilket gör att den här rätten passar till både fruktiga och fatlagrade vitviner. Till och med riesling fungerar bra.

1. Koka upp vatten, vin och buljongtärning i en kastrull. Sjud tills ca 2 dl återstår.
2. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg den i kastrullen och sjud tills ca 1 dl återstår.
3. Skär tomaten i klyftor. Skär bort skalet och kärnorna och finhacka tomatköttet. Lägg det i kastrullen och koka tills 1/2 dl återstår. Vispa i creme fraiche och smaka av med 1 krm salt och peppar.    
4. Skär kantarellerna i halvor eller fjärdedelar. Stek dem i 1 msk smör och krydda med 1 krm salt. Blanda ner kantareller och räkor i såsen.
5. Skär gösfilén i strimlor, ca 2 x 7 cm. Krydda med 1/2 tsk salt och stek i 1 msk smör.  
6. Fördela gösen på tallrikar. Häll över frikassén och garnera med dill.

Recept från