Frikadeller

Frikadeller får tyvärr inte någon spännande färg men de får fin rund form i gengäld. Den som kan kosta på sig några extra kalorier kan eftersteka frikadellerna i lite smör för en fräckare färg.

Annonsen laddas.

Frikadeller

 

1. Blanda samman ägg, mjölk, ströbröd, senap, salt och peppar. Finhacka lök och selleri. Blanda ner det och färsen i äggblandningen.
2. Koka upp ca 7 dl vatten med 1 buljongtärning. Forma köttbullar och lägg dem i vattnet att koka ca 5 min. Ta upp dem med hålslev. Spara eventuellt buljongen till nudelsoppan på tisdag.
3. Tillbehör: Hacka tomater och lök och blanda med persilja, socker, vinäger och peppar. Servera frikadellerna varma tillsammans med couscous och tomatsallad. Några stänk soja passar till köttbullarna.

Recept från Allt om Mat