Fried rice med ägg och räkor – snabbt, gott och smalt!

Recept på fried rice med ägg och räkor. Koka riset kvällen före och förvara i kylen. Vill man göra rätten vegetarisk kan man byta ut räkorna mot till exempel tofu.

Annonsen laddas.

15 min

Fried rice med ägg och räkor

1. Skala och finhacka lök och vitlök . Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt. Hetta upp 1 msk olja i en panna och häll i äggen. Rör tills de blir lätt för­delade och krämiga. Krydda med 1 krm salt. Ta från värmen.

2. Fräs lök och vitlök  i 1/2 dl olja ca 1 minut. Tillsätt  sambal badjak och grönsaker. Woka ca 3 min. Rör i riset och woka ytterligare ca 3 min. Rör ner äggröran.

3. Smaksätt riset med limesaft och soja. Vänd i räkorna och låt dem bli varma. Servera med koriander och limeklyftor.

Recept från Allt om Mat