Fried rice med ägg och räkor – snabbt, gott och smalt!

Recept på fried rice med ägg och räkor. Koka riset kvällen före och förvara i kylen. Vill man göra rätten vegetarisk kan man byta ut räkorna mot till exempel tofu.

15 min

Fried rice med ägg och räkor

1. Skala och finhacka lök och vitlök . Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt. Hetta upp 1 msk olja i en panna och häll i äggen. Rör tills de blir lätt för­delade och krämiga. Krydda med 1 krm salt. Ta från värmen.

2. Fräs lök och vitlök  i 1/2 dl olja ca 1 minut. Tillsätt  sambal badjak och grönsaker. Woka ca 3 min. Rör i riset och woka ytterligare ca 3 min. Rör ner äggröran.

3. Smaksätt riset med limesaft och soja. Vänd i räkorna och låt dem bli varma. Servera med koriander och limeklyftor.

Recept från