Fredagsgryta med fransk senap

Nötstrimlor, svamp och purjolök i en mjuk sås av vin och crème fraiche smaksatt med rivig fransk senap blir en lagom fredagsrätt.

Ingredienser 4 person(er)

0,5 tsk salt
2 msk smör
1 krm svartpeppar, nymald
1 st purjolök, bitar på 2 cm
3 msk fransk senap
1 burk crème fraiche, (2 dl)
1 msk kalvfond, koncentrerad
1 msk soja
150 g svamp, t ex champinjoner eller shiitake, färsk i bitar
400 g nötkött, t ex innanlår, strimlat
1,5 dl torrt vin, vitt
2 st färger
Tillbehör
, ris med ev vildris i, potatis eller pasta

1. Fräs köttet som bör vara rumstempererat snabbt i smör i en traktörpanna. Tillsätt purjolök och svamp och låt det bryna med en stund.
2. Skeda i senapen och häll på vinet och kalvfonden. Låt puttra ett par minuter under lock.
3. Rör i crème fraiche och soja och låt det puttra ytterligare ett par minuter. Garnera med paprikatärningar och lite persilja.

Recept från