Fredagsdrinken – Så gör du en Whiskey Sour

Whiskey Sour är en klassisk drink. Här blandar vi en hel karaff. På det sättet kan du ha drinken färdig när gästerna kommer och bara servera i whiskyglas med mycket is i.

Annonsen laddas.

15 minuter

Gör så här:

Häll alla ingredienser i en kanna eller karaff och förvara den i kylen. Servera gärna med stora isbitar i whiskyglas.

Till endast 1 drink:
4 cl bourbon
2 cl pressad citron
1,5 cl sockerlag
ev en äggvita

Skaka alla ingredienser med is i en shaker och servera i cocktailglas eller on the rocks i ett whiskyglas.

Vill man ha en fast skumkrona och en något mera avrundad smak kan man tillsätta en äggvita och skaka utan is först, sedan med is.

Historia: Drinken tros ha funnits ända sedan 1700-talet och det första nedskrivna receptet är från 1862. På den tiden löstes socker med sodavatten. Det gick man ifrån senare och nu görs den med sockerlag på lika delar vatten och socker som kokats ihop.

 

Recept från Allt om Mat