Kombinationen av vit fisk och knaprigt bacon har blivit klassisk.

För 4 pers

Ingredienser

600 g torskfilé (MSC-märkt)
1 paket bacon (140 g)
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 ägg
2 msk + 1 msk smör
1 knippa gräslök

Potatispuré

800 g potatis
2 msk smör
1 tsk salt

Tillbehör

300 g ärter
citronklyftor

30 min

1. Potatispuré: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av men spara ca 1 1/2 dl av kokvattnet. Mosa potatisen med elvisp och tillsätt smöret. Späd med kokvattnet till lagom moskonsistens och smaka av med salt.

2. Skär baconet i riktigt små bitar. Stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Blanda hälften av baconet med ströbrödet.

3. Krydda fiskfiléerna med salt och peppar. Vänd dem först i uppvispat ägg och sedan i brödblandningen. Stek filéerna i 2 msk smör ca 3  min på varje sida.

4. Hacka gräslöken och blanda med resterande bacon. Smält 1 msk smör. Lägg fisken på tallrikar och strö över baconsmul. Fördela  potatispuré och ärter vid sidan om. Droppa över det smälta smöret och servera med citronklyftor.