Frasigt grönsaksbröd

Brödet är allra godast nygräddat, men det går utmärkt att frysa inlindat i folie och plast. Tina och värm sedan brödet i folien, 10 min i 200° + 5 min utan folie.

1. Blanda degen enligt förpackningens anvisning och låt jäsa.
2. Sätt ugnen på 250°. Skölj och ansa grönsakerna och dela dem i mindre bitar, ca 3 x 3 cm. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Stek dem mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt grönsakerna kallna något.
3. Sänk ugnsvärmen till 200°.
4. Häll ut den lösa degen på mjölad bänk och dela den i två bitar. Klappa ut bitarna på 2 bakpappersklädda plåtar med mjölad hand. Låt jäsa ca 20 min.
5. Fördela grönsakerna över bröden och tryck till något. Smula över fetaost och flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna något före servering eller låt det kallna helt och frys in.

Recept från