Frasiga våfflor

Frasiga våfflor med hjortron och chèvre. Våfflor som serveras med getost blir tillsammans med hjortron en mättande efterrätt.

Frasiga våfflor

 

1. Våfflor: Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman vatten,  grädde, mjöl och bakpulver till en jämn smet. Rör i smöret. Låt stå och svälla i rumstemperatur ca 2 timmar.
2. Passera hallonen genom en trådsil. Blanda hallonpuré och honung. Ställ kallt till servering.
3. Blanda limesaft, sirap och ingefära. Tillsätt ev 1 droppe karamellfärg för färgens skull.
4. Skär osten i drygt cm tjocka skivor.
5. Hetta upp våffellaggen och häll i 1 dl smet per våffla.  Grädda några minuter tills våfflorna är vackert gyllenbruna.
6.  Servera våfflorna med hjortronsylt, hallonpuré, limesirap och getost.

Recept från