Recept på frasiga våfflor med hjortron och chèvre. Våfflor som serveras med getost blir tillsammans med hjortron en mättande efterrätt.

För 6 personer

Ingredienser

Våffelsmet:

50 g smör
2 dl vatten eller mineralvatten kallt
4 dl vispgrädde
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt

Tillbehör:

150 g hallon frysta
0,5 dl honung
4 msk lime pressad
1 dl sirap ljus
2 krm ingefära mald
400 g chévre (getost)
1 dl hjortronsylt
ev grön karamellfärg

Våfflor med hjortron och chèvre — gör så här:

  1. Våfflor: Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman vatten,  grädde, mjöl och bakpulver till en jämn smet. Rör i smöret. Låt stå och svälla i rumstemperatur ca 2 timmar.
  2. Passera hallonen genom en trådsil. Blanda hallonpuré och honung. Ställ kallt till servering.
  3. Blanda limesaft, sirap och ingefära. Tillsätt ev 1 droppe karamellfärg för färgens skull.
  4. Skär osten i drygt cm tjocka skivor.
  5. Hetta upp våffellaggen och häll i 1 dl smet per våffla.  Grädda några minuter tills våfflorna är vackert gyllenbruna.
  6. Servera våfflorna med hjortronsylt, hallonpuré, limesirap och getost.