Rabarberrullarna smakar bäst ljumma. De går bra att grädda i god tid och sedan värma igen strax före servering.

För 20 personer

Ingredienser

1 filodeg (500 g) fryst
5 rabarberstjälkar (500 g)
500 g mandelmassa
1 dl strösocker
3 msk potatismjöl
250 g smör
0,5 dl råsocker

Vaniljyoghurt:

4 dl vispgrädde
2,5 dl yoghurt turkisk
1,5 msk florsocker
1 msk vaniljsocker

Frasiga rabarberrullar — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Låt filodegen tina enligt anvisning på förpackningen. Skala rabarbern och skär den i små bitar.
  2. Finriv mandelmassan. Blanda rabarber, mandelmassa, socker och potatismjöl. Smält smöret.
  3. Skär filodegsplattorna i rutor,18 x 24 cm. Pensla ett blad i taget med smör. Lägg lite av fyllningen i en sträng längs kortsidan på bladen och rulla ihop till en fast rulle. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Pensla rullarna med smör och strö över råsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  5. Vispa grädden. Rör i yoghurten. Smaka av med flor- och vaniljsocker. Dippa de ljumma rullarna i vaniljyoghurten.