Laxkakorna är godast frasigt nystekta. Servera dem som snacks eller med nudlar eller ris. Variera med att smaksätta laxfärsen med t ex lime- eller citronskal, wasabi eller finstrimlade limeblad.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g laxfilé skinn- och benfri
1 msk ingefära finriven
1 tsk salt
3 msk potatismjöl
1 äggvita
1 chili, t ex spansk peppar röd
1 dl mynta hackad
2 msk rapsolja

Tillbehör:

sweet chilisås eller tempurasås
limeklyftor

1. Skär laxen i tunna strimlor.  Blanda laxen med ingefära och salt. Pudra över potatismjölet och rör om. Blanda i lätt uppvispad äggvita.
2. Kärna ur, strimla och blanda ner chili tillsammans med mynta i laxfärsen.
3. Hetta upp lite av oljan i en stekpanna. Lägg i laxfärsen i 2 matskedsstora klickar och bred ut dem. Stek laxkakorna guldbruna i omgångar på medelstark värme ca 2 min på varje sida.  
4. Servera laxkakorna nystekta med sås och limeklyftor.