Frasiga cocktailrutor

Frasiga bitar av smördeg med läckert pålägg är den perfekta pratstarten till ett glas champagne eller annan fördrink. De är riktigt lätta att göra.

Förbered så här:
Cocktailrutorna kan bakas samma dag eller göras flera dagar i förväg och frysas in. Tina och värm upp försiktigt ugnen eller i mikron precis inför serveringen.

Ingredienser 12 bitar

3 st smördegsplattor, frysta
Pålägg:
svartpeppar
1 st gul lök
12 st rosmarin, små kvistar
2 dl ost, riven, gärna lagrad
150 g mozzarella, baby, en burk
3-4 msk chilisås, eller ketchup
24 g tomater, soltorkade på burk

Tillagning: 30 minuter

1 Låt smördegsplattorna ligga i rumstemperatur cirka 20 minuter.
2 Skala, dela och skär löken i små strimlor. Dela mozzarellan.
3 Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut varje smördegsplatta till 15 x 20 cm och skär eller sporra ut i fyra rutor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel.
4 Lägg en liten klick chilisås i mitten på varje ruta. Fördela den rivna osten över rutorna. Lägg på löken, mozzarellan och tomaterna. Garnera med rosmarinkvistarna. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Peppra.

Recept från