Frasig torsk med mandel och rökigt potatismos

Recept på frasig torsk med mandel och rökigt potatismos. Hittar du inte rökt olja går det bra att byta ut den mot några droppar liquid smoke. Är grön sparris inte i säsong passar det fint med lättkokta sugar snaps, de finns året runt i frysdisken.

 

30 minuter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina fisken enligt anvisning på förpackningen. Strö på salt.
  2. Plocka bladen från basilkan och finhacka. Blanda basilika, mandel, 25 g smör och citronskal och fördela på fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Mos: Skala och skär potatisen i grova bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt mjölk och 1/2 msk smör. Vispa till ett luftigt mos. Smaka av med olja och krydda med salt och peppar.
  4. Ansa sparrisen och bryt av den nedre delen av stjälken. Koka sparrisen ca 3 min i lättsaltat vatten. Låt rinna av. 
  5. Servera fisken med mos och sparris. 

Av Ulla Karlström

Recept från