Frasig fetaostpaj med spenat och broccoli – lättlagad vegorätt

Toppa den lättlagade grönsakspajen med fetaost och servera med en fräsch sallad.

Annonsen laddas.

15 min + 20 min i ugnen

Frasig fetaostpaj med spenat och broccoli på smördegsbotten

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skär broccolin i mindre bitar. Fräs lök och vitlök i smör 2–3 min. ­Tillsätt broccolin och fräs ytterligare 1–2 min under omrörning.
  2. Lägg spenaten i en stekpanna och tillsätt vatten och fond. Värm under omrörning tills spenaten smält ihop. Krydda med salt och peppar.
  3. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper och vik upp en 1 cm bred kant runt om. Fördela broccoliblandningen och spenaten över smördegen och smula över fetaosten.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min, tills degen puffat upp runt om och fått lite färg. Låt ­svalna och skär i rutor. Servera med en grönsallad.

Recept från Allt om Mat