Franskinspirerad kycklinggryta

I Ulrikas kycklinggryta trängs massor av goda smaker som för tankarna till Frankrike. Här blir det bäst med crème fraiche med lägre fetthalt. Vi har lagat den både med crème fraiche 15 % och med ännu magrare fraiche 5 % – det blir jättegott med båda.

Franskinspirerad kycklinggryta Receptbild - Allt om Mat
Holger Edström

Franskinspirerad kycklinggryta

Ingredienser 2 person(er)

1 tsk färsk dragon, eller 0,5 tsk torkad
0,5 msk olivolja
2 st kycklingfiléer
2 dl lätt crème fraiche, (15 %) eller fraiche (5 %)
75 g chèvreost
2 krm salt
0,5 dl vatten
2 st tomater
1 krm svartpeppar
Garnering
, färsk dragon

1. Skär kycklingfiléerna i 4-5 bitar, salta och peppra. Bryn dem runt om i olja ca 5 minuter. Smula ner osten och tillsätt crème fraiche och vatten. Sjud ca 1 minut.
2. Skär tomaterna i bitar, tillsätt dem samt grovt hackad dragon och låt allt bli genomvarmt.
3. Garnera med dragon. Servera med pasta eller ris.

 

Recept från