Fransk potatissallad

Fransk potatissallad är en sommarfavorit. Potatissalladen blir godast om den görs dagen innan. En lättare potatissallad utan majonnäs.

För 6 personer

Ingredienser

1 kilo kokt potatis
1 rödlök
0,5 dl kruspersilja
2 msk kapris
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Fransk dressing

2 msk dijonsenap
1,5 msk rödvinsvinäger
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar

Fransk potatissallad – gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i 1/2-cm-tjocka skivor. Skala och skiva löken tunt. Varva potatis, lök, persilja, kapris, salt och peppar i en skål.
  2. Dressing: Blanda senap och vinäger i en skål. Vispa ner oljan droppvis. Krydda med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda väl.
  3. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ca 2 timmar.